Vijveraanleg en -onderhoud

Op zoek naar een tuincentrum waar u vijverartikelen kunt kopen voor de aanleg of het onderhoud van uw vijver? Kom dan eens naar GroenRijk Zevenaar. Zevenaar ligt om de hoek als u in Duiven, Didam of Doetinchem woont en u zult bij ons alles vinden voor de vijver, inclusief een goed advies! 

Toon filter Verberg filter

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 31 van 31 producten

Een vijver aanleggen en onderhouden

Een vijver staat super mooi in de tuin maar bij de aanleg en het onderhoud van een vijver komt nog wel wat kijken. Bij de aanleg moet u enkele belangrijke keuzes maken, zoals:

  1. Komen er vissen in de vijver?
  2. Hoe groot wordt de vijver en welke apparatuur heb ik dan nodig?
  3. Is de vijver wel veilig voor kinderen?
  4. Welke beplanting komt er in de vijver?

Houdt met het bepalen van de plaats van de vijver rekening met de ligging: veel zon is funest voor de vijver, extreme algengroei is het gevolg, het water wordt te warm wat gepaard gaat met vissterfte. De voorgevormde vijver is relatief duur maar makkelijk aan te leggen.

Onderhouden van de vijver in Zevenaar

Ook het onderhouden van een vijver is een vak apart. Enkele vragen die u zichzelf hier kunt stellen zijn:

  1. Hoe zorg ik ervoor dat de vissen en vijverplanten gezond blijven;
  2. Hoe zorg ik ervoor dat er geen algen in de vijver komen en het water helder blijft?

Gelukkig kunt u voor al deze vragen altijd terugvallen op een van onze vijverexperts. Tevens vindt u in ons tuincentrum in Zevenaar.  Alle artikelen om een vijver aan te leggen en onderhouden, zoals: vijverfilters, vijverpompen, vijverfolie, watermiddelen en nog veel meer! Ook verlichting en afwerking van vijverranden zijn belangrijke dingen.