Bollen & Zaden

Bloemen en plantjes maken uw tuin natuurlijk extra gezellig en fleurig. Bij GroenRijk heeft u keuze uit talloze bloembollen en zaden om te planten in je tuin. Bent u op zoek naar mooie bloemen voor het voorjaar? Kies dan voor voorjaarsbollen. Voorjaarsbollen bloeien tussen maart en mei. Heeft u liever iets wat het tussen de maanden september en november goed doet? Dan raden wij u de zomerbloeiers aan. Combinaties in uw tuin is natuurlijk ook een goede optie!

Toon filter Verberg filter

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 60 van 127 producten

Bloembollen en zaden_GroenRijk Zevenaar

Voorjaarsbloeiers

De voorjaarsbloeiers kunt u het best planten in de herfst. De voorjaarsbloeiers doorstaan namelijk de vrieskou van de winter. Om in de lente weer boven de grond uit te komen, hebben de bloembollen de lage temperaturen tijdens de winter zelfs hard nodig. Als je je voorjaars bloembollen eenmaal hebt geplant, dan kan je ze in de bodem laten zitten. De voorjaarsbloeiers bloeien namelijk elk jaar opnieuw; hoe fijn is dat! Het is zelfs zo dat deze zich vermeerderen en er dus elk jaar meer bij komen.  

Dit zijn een aantal voorbeelden van voorjaarsbloeiers:

  • Tulpen
  • Krokussen
  • Narcissen
  • Hyacinten
  • Sneeuwklokjes

Zomerbloeiers

De zomerbloeiers zijn juist heel erg gevoelig voor vorst. Het is dus het beste om deze bloembollen pas in de lente in uw tuin te planten. Omdat zomer bloembollen zo slecht tegen vorst kunnen, is het de bedoeling dat je deze elke herfst opnieuw uitgraaft. Op deze manier kunnen ze de koude winter doorstaan en volgend jaar nog eens in uw tuin bloeien. Er is een zomerbloeier die een hier een uitzondering op is, namelijk de Lelie. De Lelie is namelijk winterhard en kan je zowel in de lente als in de herfst planten.

Dit zijn een aantal voorbeelden van zomerbloeiers:

  • Dahlia’s
  • Begonia’s
  • Gladiolen
  • Lelies

Bloembollen en zaden_GroenRijk Zevenaar

Bloembollen planten

De voorjaarsbloeiers kan je het best van september t/m december planten. Waar je deze bollen plant, maakt niet uit. Zolang er maar een beetje zon komt op die plek én het regenwater goed kan wegstromen.

Zomerbloeiers kun je planten vanaf het moment dat er geen risico meer is op nachtvorst. Je moet de bloembollen wel uiterlijk in de maand mei planten, anders ben je te laat. Plant zomerbloeiers op een plek waar veel zon schijnt en let er op dat de aarde water doorlaat, zodat de bollen niet verrotten door ophopend vocht.

Bij GroenRijk hebben wij een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels (een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw voortuin een fleurige aanblik geven. Neem ook eens een kijkje bij onze tuinplanten en kamerplanten om ook uw huis op te fleuren. 

Bloembollen en zaden kopen bij GroenRijk Zevenaar

Kom langs in ons tuincentrum in Zevenaar voor een goed advies omtrent al onze bloembollen en zaden, welke het beste in uw tuin passen, bijvoorbeeld Narcissen, Hyacinten en meer. Voor vragen over ons assortiment bloembollen en zaden kunt u ook terecht bij [email protected] of bel gerust naar 0316-333538. Komt u uit de buurt van Arnhem, Doetichem, Didam en Duiven? Kom dan eens gezellig bij ons langs! Op onze contactpagina kunt u onze openingstijden en exacte locatie vinden.