Klimplanten en rozen

Rozen en klimplanten bieden u de mogelijkheid om schuurtjes te bedekken en gevels op te vrolijken met een bloemenzee. Ze zijn handig voor het maken van tuinafscheidingen en ze bieden nestgelegenheid aan vogels. Rozen zijn er in talloze varianten: struik- en stamrozen, klimrozen en rozen als bodembedekkers. Klimrozen moeten goed vastgezet worden omdat ze uit zichzelf niet hechten aan muren en pergola's. Voor alle rozen geldt dat het ware zonaanbidders zijn en graag op een winderige plaats staan in de tuin. In het voorjaar moeten ze flink teruggesnoeid worden om er weer een hele zomer van te kunnen genieten!

Toon filter Verberg filter

Filter producten

Rozen en klimplanten: eyecatchers in uw tuin

Naast de klimroos zijn er nog talloze andere soorten klimplanten. Zo zijn er groenblijvende soorten klimplanten. De bekendste hiervan is de Hedera (klimop). Deze is verkrijgbaar in diverse kleuren en maten. Andere groenblijvende klimplanten zijn de Toscaanse jasmijn, Kamperfoelie, Clematis armandii en de Winterjasmijn. Er zijn natuurlijk nog vele andere klimmers, zoals de Bruidsluier, de Trompetbloem, Wisteria en niet te vergeten de Blauwe regen. Combineer eens een paar soorten klimmers tegen uw schutting!

GroenRijk Zevenaar | Rozen en klimplanten

Het groeien van klimplanten

Om klimplanten op de juiste manier te laten groeien moet je ze begeleiden. Hierbij een aantal korte tips & tricks om een goede constructie op te zetten voor de klimplanten:

  • Span staaldraad met draadspanners op regelmatige afstand tegen de muur. Dat kan horizontaal en verticaal. Draai de ranken hierlangs en knip zijtakken weg.
  • Voor zware klimmers zoals de Wisteria en kiwi is het handig om steigerbuis te gebruiken voor een stevige constructie.
  • Houd een afstand tussen de muur en het rek zodat de ranken er goed omheen kunnen draaien.
  • Houten trellisschermen hebben mazen van ongeveer 20 x 20 cm. U kunt ze afwisselend gebruiken tussen dichte schuttingdelen of ervoor kiezen om ze op een blinde muur te schroeven.

GroenRijk Zevenaar | Rozen en klimplanten

Rozen en klimplanten kopen bij GroenRijk Zevenaar

Voor informatie, advies of om natuurlijk ons ruime assortiment te bekijken, bent u van harte welkom bij GroenRijk Zevenaar. U kunt hier de openingstijden en contactgegevens van ons vinden. Komt u uit de omgeving van Zevenaar, Ooy of Groessen? Kom dan gezellig eens langs, onze experts helpen u maar al te graag.