Vaste planten

De naam zegt het al: vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terug komen. Nadat ze in de herfst afsterven en ze eigenlijk niet meer te zien zijn, komen ze in het voorjaar weer vrolijk op. De planten komen dan weer terug met nog mooiere en sterkere bloemen. Dit zorgt in de bloeiperiode voor verrassende en kleurrijke planten in de tuin. Bij GroenRijk Zevenaar vindt u dan ook een zeer ruim assortiment met vaste planten. Vaste planten voor een grote tuin, maar ook zeker vaste planten voor een kleine tuin. Komt u snel een kijkje nemen?

Toon filter Verberg filter

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Diverse soorten vaste planten bij GroenRijk Zevenaar

Wie bieden een ruim assortiment aan vaste planten. Heeft u al in gedachten wat voor planten u zou willen in uw tuin? Iedere vaste plant heeft zijn eigen vorm, kleur, geur en bloei. Door gebruik te maken van de onderstaande combinaties kunt u het hele jaar door genieten van uw tuin:

  • Hoge planten
  • Lage planten,
  • Zomerbloeiers
  • Najaarsbloeiers
  • Wintergroene vaste planten

Daarnaast bepaalt de groeiwijze van de plant het aanzicht van de tuin. Zo laat de vaste plant Lavendel zich nog graag zien in de winter. Echter, zijn er ook vaste planten die in de winter afsterven en in het voorjaar weer opbloeien zoals de Dicentra scanden, ook wel Gebroken hartje genoemd. Tot slot zijn er nog groenblijvende vaste planten die het hele jaar door hun groene blad behouden, zoals de Pachysandra. Met deze planten heeft u het hele jaar groen in de tuin.

GroenRijk Zevenaar | Vaste planten

Tips voor het snoeien van vaste planten

Als u lang wilt genieten van uw vaste planten is het ook belangrijk dat u deze regelmatig snoeit. De beste tijd om dit te doen is in het voorjaar. Het is dan wel van belang dat er in die periode geen kans is op strenge vorst. Er zijn ook soorten vaste planten die in de zomer of na de bloeiperiode het best kunnen worden gesnoeid om een tweede bloei te stimuleren. Bijna alle vaste planten kunnen helemaal tot aan de grond worden terug gesnoeid waardoor ze nieuwe ogen krijgen en opnieuw uitlopen. Er is één soort vaste plant die niet gesnoeid hoeft te worden, namelijk de wintergroene vaste planten. Meer specifieke verzorgingstips voor een vaste plant leest u op de kaartjes die worden meegeleverd met de plant. Daarnaast geven de plantexperts van GroenRijk Zevenaar u graag advies over de vaste planten.

GroenRijk Zevenaar | Vaste planten

Vaste planten koopt u natuurlijk bij GroenRijk Zevenaar

Voor informatie en advies bent u van harte welkom bij GroenRijk Zevenaar. U kunt hier de openingstijden en contactgegevens van ons vinden. Kom gezellig eens langs! Onze experts helpen u maar al te graag. Uiteraard kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar: 0316-333538 of stuur een e-mail naar: [email protected]. U kunt natuurlijk ook in onze webshop bestellen!