Eenjarige planten

Eénjarige planten worden ook wel perkplanten genoemd. Deze zijn vaak vrolijke planten, bloeien een zomerlang, mooi in een balkonbak of gewoon in de tuin. Zet u ze in een bak, zorg dan wel dat ze voldoende voeding krijgen. De meeste kuipplanten komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee zoals de:

  • Oleander;
  • Abutilon;
  • Lantana;
  • Fuchsia.
Toon filter Verberg filter

Filter producten

Eénjarige, kuipplanten & kruiden_GroenRijk Zevenaar

Geef ze een warm plekje op het terras of zet ze in de tuin maar in het najaar moeten ze naar binnen. Een koele, onverwarmde ruimte is al voldoende. Geef ze heel weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen dan mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden. Een aantal kruiden overleven onze zachte winters zoals Bieslook en Munt. Anderde kruiden moeten elk voorjaar gezaaid worden. Op onze kruidenafdeling staan ook alle kruiden kant en klaar in pot. 

Verzorging éénjarige planten

Om uw planten mooi te houden is een goede verzorging natuurlijk erg belangrijk. Hierbij wat algemene verzorgingstips:

  • Wacht met uw eenjarige perk- en terrasplanten met het buiten zetten tot na de ijsheiligen (half mei), dan is namelijk al het vorstgevaar is geweken. 
  • Plaats uw eenjarige planten en aanverwanten op een zonnige standplaats in uw tuin. 
  • Zorg voor een goede afwatering zodat het overtollige water niet in de pot blijft staan. 
  • Potten met éénjarige moeten in de zomer bijna dagelijks water krijgen. Ook in de tuin kan het nodig zijn om bij droog weer af en toe te gieten. 

Eénjarige, kuipplanten & kruiden_GroenRijk Zevenaar

Planten in pot kunt u ook het best geregeld bemesten. Hiervoor kunt u gebruik maken van vloeibare meststoffen of traag werkende meststoffen die volstaan voor het hele groeiseizoen. Aan sommige potgronden is een startbemesting toegevoegd, zodat u in het begin niet moet bijmesten.

Als u een plant koopt bij GroenRijk Zevenaar, dan krijgt u natuurlijk ook nog persoonlijke verzorging tips voor de plant mee! Bent u ook benieuwd naar onze andere planten? Neem dan een kijkje op onze tuinplanten pagina, of voor binnen op onze kamerplanten pagina.

Eénjarigen, kuipplanten en kruiden kopen bij GroenRijk Zevenaar

Kom langs in ons tuincentrum in Zevenaar voor een goed advies omtrent al onze eénjarigen, kuipplanten en kruiden. Voor vragen over ons assortiment eénjarigen, kuipplanten en kruiden kunt u ook terecht bij [email protected] of bel gerust naar 0316-333538. Komt u uit de buurt van Arnhem, Doetichem, Didam en Duiven? Kom dan eens gezellig bij ons langs! Op onze contactpagina kunt u onze openingstijden en exacte locatie vinden.