Cactussen en vetplanten

Kleine en grote cactussen en vetplanten kopen in Zevenaar en omgeving? Kom langs bij tuincentrum GroenRijk Zevenaar en laat u verrassen door het ruime aanbod (kleine) cactussen en vetplanten. Wanneer u geen groene vingers heeft, maar toch wat leuke kamerplanten in huis wilt, zijn cactussen en vetplanten dé oplossing.

Toon filter Verberg filter

Filter producten

Hoe moet u cactussen en vetplanten verzorgen?

Om te kunnen overleven onder droge omstandigheden, slaan vetplanten en cactussen hun vocht op in bladeren, stengels en wortels. De meeste vetplanten hebben dan ook 'vlezige' bladeren. Wanneer ze te droog staan kunt u de bladeren ook zien verschrompelen. Dat is een teken dat de plant een scheut water nodig heeft. Het is dan ook overbodig om te vertellen dat deze planten zich prima thuis voelen op een warme plek op de vensterbank. Let wel op wanneer de cactussen en vetplanten achter glas staan, want de kans op verbranding is dan groot. Onze kamerplanten experts hebben enkele verzorgingstips voor u op een rijtje gezet:

  • Geef ze in de groeiperiode matig water, één keer in de week is meer dan voldoende.
  • In de zomer kunt u ze met pot en al ingraven in de tuin.
  • Gebruik bij het verpotten altijd speciale cactusgrond. Deze grond voldoet namelijk aan de specifieke eisen van deze planten, ze groeien het best in voedselarme, goed gedraineerde grond, anders is de kans op rotvorming groot.
  • In de winterperiode wanneer de groei stilstaat, moet het geven van water terugbrengen naar één keer in de 2 weken.

Cactussen en vetplanten kopen | GroenRijk Zevenaar

Wat zijn populaire cactussen en vetplanten?

Op onze kamerplanten afdeling vindt u een ruim assortiment met groene kamerplanten, bloeiende kamerplanten, maar ook met cactussen en vetplanten. U vindt in ons tuincentrum verschillende soorten, maar wat zijn populaire cactussen en vetplanten?

  • Rhipsalis - Dit is een speciale soort cactus en wordt ook wel koraalcactus genoemd. Dit is een bijzonder exemplaar, omdat deze cactus ook als hangplant kan worden gebruikt. De Rhipsalis kan zelfs bloemetjes krijgen in de kleur roze of wit. Dat klinkt leuk toch?
  • Aloë Vera - Wie kent de Aloë Vera niet? Deze plant heeft dikke bladeren, houdt van veel licht en heeft maar weinig water nodig. Met weinig bedoelen wij écht heel weinig. Om schimmel te voorkomen kunt u de grond beter iets te droog houden.
  • Echinocactus Grusonii - Deze cactus staat ook wel bekend als de bolcactus. Iedereen kent wel het 'bolletje' met de stekels. Geef deze cactus weinig water. Twijfelt u om de cactus water te geven? Geef hem dan voor de zekerheid geen water. 

Cactussen en vetplanten kopen | GroenRijk Zevenaar

Grote cactussen en vetplanten kopen? Kom naar GroenRijk Zevenaar

Naast de bekende kleine cactussen en vetplanten vindt u bij ons in Zevenaar ook grote cactussen en grote vetplanten. Deze kamerplanten zijn meteen een stoere blikvanger in uw huiskamer. Een wit dressoir gecombineerd met hele mooie zilvergroene vetplanten of wat dacht u van een houten vloer met een terracotta bloempot en een grote opvallende groene cactus? U zult zien dat dit meteen heel sfeervol staat in huis. Eigenlijk kunt u alle kanten op met cactussen en vetplanten van GroenRijk Zevenaar. Bekijk onze openingstijden, plan hieronder de route naar onze winkel en dan zien we u hopelijk snel in ons tuincentrum in Zevenaar.