Elektrische barbecues

Ben je een barbecue fanaat maar heb je een kleine buitenruimte? Wil je graag  barbecueën maar hou je niet van het gedoe en de rommel die bij houtskool- en gasbarbecues komt kijken? Maak je geen zorgen er is ook aan jou gedacht natuurlijk! Je bent het best af met een elektrische barbecue! Elektrische barbecues zijn gemakkelijk te gebruiken, schoon en efficiënt, waardoor je snel en eenvoudig kunt genieten van heerlijke gegrilde gerechten. Laten we de elektrische barbeceus verder uitlichten want er zijn nog veel meer voordelen! Als klap op de vuurpijl verklapt ons tuincentrum GroenRijk in Zevenaar hoe je elektrische barbecues optimaal kunt gebruiken en waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische barbecue.

 

Toon filter Verberg filter

Filter producten

Hoe werkt een elektrische barbecue?

Een elektrische barbecue werkt op elektriciteit in plaats van op houtskool of gas om warmte te creëeren. Dit betekent dat het opwarmen sneller gaat en het gebruik van brandstoffen wordt verminderd. Elektrische barbecues zijn ook draagbaarder en gemakkelijker op te bergen dan traditionele barbecues. Verhef uw grillkunsten naar een hoger niveau met onze must-have barbecue accessoires

Barbecue accessoires

Geen gepruts met kolen: waarom elektrisch barbecueën uw leven makkelijker maakt

 • Milieuvriendelijk 
  Elektrische barbecues produceren geen uitlaatgassen en hebben geen invloed op de luchtkwaliteit.
 • Makkelijk te gebruiken
  U hoeft geen vuur aan te steken en te wachten tot de barbecue op temperatuur komt. Een elektrische barbecue warmt binnen enkele minuten op en kan gemakkelijk worden aangepast voor de gewenste temperatuur. Uw gasten hoeven niet lang op uw gegrilde culinair hoogstandje te wachten. 
 • Gemakkelijk schoon te maken
  Elektrische barbecues produceren minder roet en zijn daardoor makkelijker schoon te maken dan traditionele barbecues. Een elektrische barbecue gooit geen roet in het eten! 
 • Veilig
  Ze zijn veiliger dan houtskool- en gasbarbecue omdat er geen open vuur aanwezig is.

GroenRijk Zevenaar | Elektrische barbecus Napoleon

Het gebruik van een elektrische barbecue

Het gebruik van een elektrische barbecue is heel eenvoudig. Sluit de barbecue aan op een stopcontact en wacht tot deze opwarmt. Plaats dan het voedsel op de grill en laat het koken. Elektrische barbecues hebben meestal een temperatuurregelaar waarmee u de warmte kunt aanpassen aan het type voedsel dat u kookt. Draait u wel op tijd uw sappige steak om? 

Het kopen van een elektrische barbecue

Er zijn veel verschillende soorten elektrische barbecues op de markt. Bij het kiezen van een elektrische barbecue moet u rekening houden met de volgende factoren:

 • Grootte
  Kies een barbecue die groot genoeg is voor het aantal mensen waarvoor u wilt koken.
 • Vermogen
  Controleer het vermogen van de barbecue om er zeker van te zijn dat deze genoeg warmte produceert om het voedsel te koken.
 • Materiaal
  controleer het materiaal van de grill om ervoor te zorgen dat deze duurzaam en van hoge kwaliteit is.
 • Prijs
  elektrische barbecues zijn er in verschillende prijsklassen. Kies er een die past bij uw budget en bij uw behoeften.

Elektrische barbecues en duurzaamheid

Elektrische barbecues zijn niet alleen handig en gemakkelijk in gebruik, ze zijn ook duurzamer dan traditionele barbecues. Het gebruik van houtskool- en gasbarbecues kan leiden tot luchtvervuiling en uitstoot van broeikasgassen. Elektrische barbecues zijn daarentegen milieuvriendelijker omdat ze geen uitlaatgassen produceren.

Bovendien zijn elektrische barbecues energiezuiniger dan houtskool- en gasbarbecues. Een elektrische barbecue gebruikt ongeveer 2,5 kW per uur, terwijl een gasbarbecue 7 kW per uur verbruikt en een houtskoolbarbecue ongeveer 3 kg houtskool per uur verbruikt. 

GroenRijk Zevenaar | Elektrische barbecus Napoleon


Elektrische barbecues kopen in Zevenaar 

Elektrische barbecues zijn een handige en duurzame manier om te genieten van heerlijk eten met vrienden en familie. Het gebruik van een elektrische barbecue vermindert de uitstoot van broeikasgassen en luchtvervuiling, en kan leiden tot een aanzienlijke besparing op energie en grondstoffen. Bij het kopen van een elektrische barbecue is het belangrijk om te letten op de grootte, het vermogen, het materiaal en de prijs. Geniet van het barbecueseizoen met een elektrische barbecue en maak een verschil voor het milieu en uw gezondheid! Loopt u net zoals ons al te watertanden? Kom gerust onze medewerkers op de rooster leggen voor meer info over elektrische barbecues. In ons tuincentrum in Zevenaar hebben wij voor ieder wat wils, zoals elektrische barbecues van onder andere het hoogwaardige en befaamde Napoleon merk en nog veel, veel meer. Kom dat zien! 

Toch liever een houtshool- of gasbarbecue? Of op zoek naar barbecue accessoires? Uiteraard hebben wij deze ook in ons ruime assortiment, bekijk ons aanbod aan barbecues.


Openingstijden


Veel gestelde vragen over elektrische barbecues

 1. Kan ik een elektrische barbecue gebruiken binnenshuis?
  Nee, elektrische barbecues zijn alleen geschikt voor buitengebruik.
 2. Moet ik speciale gerechten gebruiken voor een elektrische barbecue?
  Nee, u kunt dezelfde gerechten gebruiken als voor een traditionele barbecue.
 3. Kan ik een elektrische barbecue gebruiken in de regen?
  Nee, het is niet veilig om een elektrische barbecue te gebruiken in de regen.
 4. Moet ik mijn elektrische barbecue schoonmaken na elk gebruik?
  Ja, het is belangrijk om uw elektrische barbecue na elk gebruik schoon te maken om de levensduur te verlengen en de smaak van het voedsel te behouden.
 5. Hoeveel kost een elektrische barbecue?
  De prijs van een elektrische barbecue varieert afhankelijk van de grootte, het vermogen, het materiaal en de functies. U kunt een goede elektrische barbecue kopen voor rond de €100,- tot €500,-.