Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Dit blok laten staan! Bevat een lijntje om de header op te delen.

Groene kamerplanten

Groene kamerplanten zijn erg populair. Een grote kamerplant is een echte eyecatcher in uw interieur. Daarnaast staan wat kleinere groene kamerplanten ook zeker gezellig. Een mooie pot maakt het geheel helemaal af. Bent u op zoek naar een mooie groene kamerplant? Dan bent u bij GroenRijk Zevenaar nabij Arnhem aan het juiste adres! GroenRijk in Zevenaar heeft een ruim assortiment aan allerlei soorten kamerplanten.

Informatie over groene kamerplanten 

Onder de groene kamerplanten vallen alle kamerplanten die niet bloeien. Deze planten ontlenen hun sierwaarde aan de bladvorm of de kleur van het blad. De meeste "groene" planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats als ze maar niet de volle zon krijgen, de bonte soorten hebben meer licht nodig en is een standplaats op het oosten altijd goed.

Geef de groene kamerplanten matig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Het zal duidelijk zijn dat niet alle planten dezelfde vochtopname hebben. Geef nooit water als de grond nog nat is. Er is speciale plantenvoeding voor groene planten; met bladspray krijgen de bladeren extra glans, uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijvoorbeeld wel voor ficussoorten. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten.

Bij elke plant krijgt u natuurlijk specifieke verzorgingstips. Bent u meer fan van kamerplanten met bloemen? Naast onze groene kamerplanten bieden we ook bloeiende kamerplanten. Ook cactussen en vetplanten kunt u vinden in ons assortiment.

Groene Kamerplanten_Groenrijk Zevenaar

Bestrijden van ziektes

Net als bij mensen kunnen planten ziek worden. Een belangrijke reden is vaak dat er te veel water gegeven wordt, dus niet klakkeloos iedere plant dezelfde hoeveelheid water toedienen. Als bonte bladeren groen worden is de standplaats toch te donker, spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden. Vraag een van onze medewerkers om hulp. Wij helpen u graag. 

Hieronder vindt u een aantal populaire groene kamerplanten die bij GroenRijk Zevenaar verkocht worden. Kom gauw bij ons langs om de kamerplanten te bewonderen. Op onze contactpagina kunt u onze openingstijden vinden. 

 

Producten voor Groene kamerplanten

 • Palm (Areca / Howea)

  Palm (Areca / Howea)

  De palm maakt zich hard voor uw gezondheid. Hij verwijdert namelijk eventueel aanwezige giftige stoffen uit de lucht en brengt vocht in de lucht doordat hij het water dat hij krijgt verdampt. Profiteer van zuivere én niet te droge lucht. In ruil daarvoor vraagt hij een lichte standplaats, maar geen direct zonlicht.

 • Varen

  Varen

  De Varen is een makkelijke plant en heeft prachtige bladeren. Ook de varen zuivert de lucht en zorgt ook nog eens voor een gezonde luchtvochtigheid. De varens zijn al jarenlang favoriet bij heel veel van onze klanten.

 • Calathea

  Calathea

  De Calathea bestaat uit veel verschillende soorten. Op de foto is de Calathea Rufibarba te zien die populair is door de mooi gekrulde bladeren. De Calathea heeft de unieke eigenschap dat ze haar bladeren licht sluit in de nacht en opent overdag, daarom ook wel bidplanten genoemd. De Calathea waardeert het als ze op een tochtvrije plaats staat, half in de schaduw. 

 • Dracaena

  Dracaena

  Deze bijzondere plant, ook wel Drakenbloedboom genoemd, garandeert je een vlammende aanwezigheid en volop optimisme.

GroenRijk Zevenaar GroenRijk Zevenaar Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:000316-333538Meer informatie