Bomen, heesters en coniferen

Voor bomen, heesters en coniferen bent u bij GroenRijk Zevenaar aan het juiste adres. Bomen zijn er in verschillende soorten en maten, waardoor ze niet enkel voor grotere tuinen en plantsoenen geschikt zijn, maar ook voor kleinere tuinen. Een heester kan een mooie opvulling zijn voor de tuin en daarmee redelijk bepalend zijn. Ook de conifeer verdient in vele tuinen wel een plaatsje, eventueel als tuin afscheiding. Voor dit soort tuinplanten kunt u bij GroenRijk Zevenaar terecht!

Bomen voor in de tuin

Wellicht kunt u zich geen voorstelling maken van bomen in de tuin omdat u er vanuit gaat dat uw tuin hier te klein voor is. Echter zijn er ook verschillende opties als u kiest voor kleinere boompjes, die in vele tuinen wel een plaats verdienen. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn populair, zoals:

  • Bolacacia
  • Treurwilg
  • Krenteboompje
  • Leilinde
  • Dakplantaan
  • Olijfbomen

Een boom kan zorgen voor diepte en hoogte in de tuin en uiteraard voor een geheel andere uitstraling. In kleinere tuinen is het zeker ook mogelijk om te kiezen voor een boompje, deze kan juist goed werken om de ruimte beter te verdelen in de tuin. 

Bomen, heesters en coniferen_GroenRijk Zevenaar

Verschillende soorten heesters

Heesters zijn struiken die in de meeste gevallen in de herfst hun blad verliezen, op een paar uitzonderingen na. Een heester kan redelijk bepalend zijn in de tuin en een aanwezige uitstraling hebben. Vroeg bloeiende heesters zoals de forsythia en ribes worden vooral geliefd door de mooie getinte en getekende bladeren. Er zijn ook heesters die 's winters groen blijven, zoals:

  • Laurier
  • Rhododendron
  • Buxus

Voor heesters in de tuin is het niet nodig om groene vingers te hebben, aangezien deze weinig onderhoud vereisen. Daarnaast zorgen heesters vaak voor meer insecten, vlinders en vogels in de tuin, zoals bijvoorbeeld de populaire vlinderstruik. Voor meer kleur in de tuin kunt u ook denken aan de Viburnum, Skimmia, of Hebe. 

Coniferen: de populaire naaldbomen en -struiken

Conifeer is de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Over het algemeen blijven deze in de winter groen, alleen de Larix verliest zijn naalden. Een belangrijk aandachtspunt van de conifeer is dat deze niet te veel in de wind kan staan. De conifeer is gemakkelijk te snoeien, zelfs in mooie vormen. Als u behoefte heeft aan privacy is een coniferenhaag ook een goede manier van groene tuinafscheiding. Met het juiste tuingereedschap kunt u de coniferen in de gewenste vorm snoeien en goed onderhouden voor een strakke haag of mooie ronde vormen.

Bomen, heesters en coniferen_GroenRijk Zevenaar

GroenRijk Zevenaar voor bomen, heesters, coniferen en veel meer!

U bent van harte welkom in ons tuincentrum in Zevenaar voor diverse soorten vaste planten, waaronder bomen, heesters en coniferen. Gaat u uw tuin nieuw aanleggen of opnieuw inrichten? Vraag onze medewerkers gerust om advies over de beste plaatsen voor de planten en bomen. Ook voor meer informatie over het onderhoud van de planten kunt u ons uiteraard om advies vragen. Graag tot ziens bij GroenRijk Zevenaar, wij zijn 7 dagen per week geopend! Voor meer informatie kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen door te bellen naar 0316-333538, of door een mail te sturen naar [email protected].

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

GroenRijk Zevenaar GroenRijk Zevenaar Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:000316-333538Meer informatie