Het 4 stappenplan van ECOstyle

Een mosvrij en mooi groen gazon? Dat wil u vast ook? Hoe zorgt u voor een mooi, mosvrij en groen gazon? Het ECOstyle 4-stappenplan voor een mosvrij en diepgroen gazon helpt u om uw gazon eenvoudig en snel in topvorm te krijgen en te behouden. Kortom: zo zorgt u voor een sterk en gezond gazon! GroenRijk Zevenaar is al jaren de graszoden specialist in uw regio. U kunt bij ons terecht voor siergazon, speelgazon, sportveldengazon en schaduwgazon. Wij leveren graszoden van Queens Grass, hofleverancier van de Champions League.

Toon filter Verberg filter

Filter producten

Stap 1: Je gazon verticuteren

Verticuteren is een manier om mos en vilt uit je gazon te verwijderen. Deze laag bestaat uit mossen, dode grassen en ander organisch materiaal wat het gras verstikt. Door te verticuteren geef je het gras meer ademruimte om goed te ontwikkelen. Zo verticuteer je jouw gazon:

  1. Maai je gazon goed kort voordat je gaat verticuteren.
  2. Pak de verticuteerhark of -machine erbij en sla maximaal 5 millimeter in de grond. Zo verwijder je gemakkelijk het mos en onkruid. Begin eerst in de lengte en verticuteer vervolgens in de breedte.
  3. Verwijder al het verticuteerafval zodat je gazon er weer fris en fruitig bijligt.

Tip: Heb je zelf geen verticuteerhark- of machine? Vraag eens rond bij buren, vrienden en kennissen. Grote kans dat je er eentje van hen kunt lenen. Een verticuteermachine kun je vaak ook huren bij een tuincentrum of landwinkel bij jou

Stap 2: Je gazon bijzaaien

Schrik niet wanneer het gazon er na het verticuteren niet meer zo mooi uitziet. Het gazon bijzaaien is geen overbodige luxe.

Gebruik hiervoor Graszaad-Herstel voor een voller gazon. Dit graszaad kiemt snel en heeft een natuurlijke coating. Zo snoepen de vogels de graszaadjes niet op. Je krijg er snel een groen en weerbaar gazon voor terug.

Stap 3: Je gazon kalken

Tijd om het gazon te kalken. Dit maakt de grond minder zuur waardoor het gras goed groeit en het onkruid en mos veel moeilijker wordt gemaakt. Kalk het gazon in het voorjaar. Heb je een zure grond? Bekalk dan in het najaar nog een keertje. Houd hiervoor de aanbevolen hoeveelheid op de verpakking aan.

Tip: Weet je niet precies hoe zuur de grond in jouw tuin is? Test dit snel en eenvoudig met de pH-Bodemtest. Binnen een paar minuten weet je hoe het met de zuurgraad is gesteld. En hoeveel kalk je moet gebruiken op je gazon.

Zo ga je te werk met kalk:

  1. Verwijder alle bladeren en plantresten van het gras.
  2. Verdeel de AZ-Kalk in twee gelijke delen. Strooi het eerste deel in de lengte en het tweede deel in de breedte. Niet zo’n groot gazon? Dan lukt dit prima met de hand. Anders kun je ook een strooiwagen gebruiken

Gazon advies

Heeft u vragen over uw gazon? Bij tuincentrum GroenRijk Zevenaar kunt u terecht met al uw vragen over uw gazon. Kom gerust bij ons langs voor vrijblijvend advies, wij staan u graag te woord om u een stap verder te brengen naar een mooi, groen gazon.

GroenRijk Zevenaar
Pannerdenseweg 8A
6905SE Zevenaar
Telefoonnummer: 0316-333538
[email protected]

Graag tot ziens bij GroenRijk, het tuincentrum van Zevenaar voor een mooi en groen gazon!