Muehlenbeckia met zilverstuikje: Stijlvolle warboel

Muehlenbeckia met zilverstuikje: Stijlvolle warboel

Naast het bosrijke struikje Muehlenbeckia complexa vind je in deze unieke plantenmix het mooie zilverstuikje (Calocephalus). Samen vormen ze een fantastische duet dat de hele winter mooi blijft!

Speelse combinatie

De Muehlenbeckia complexa is een geweldig leuk laagblijvend en breeduit groeiend struikje met een heerlijke wirwar van stugge takjes en een deken van kleine donkergroene bladeren met een lichte paarse tint aan de rand. Hij komt oorspronkelijk voor in Nieuw-Zeeland en Lord Howe-eiland, vlakbij Australië. Deze heester wordt zo’n 30 cm hoog en past erg mooi bij Calocephalus (Leucophyta brownii). Dit struikje wordt ook wel zilverstruikje en prikkeldraad genoemd vanwege de zilverkleurige, naaldvormige takjes die lekker verward door elkaar groeien. Hij komt oorspronkelijk uit Australië, wordt zo’n 20 tot 70 cm hoog en blijft het hele jaar stralen.

Binnen én buiten mooi

Deze verrassende plantenmix staat erg mooi en levendig in een pot of schaal, zowel in de woonkamer als op een beschut plekje op je terras of balkon. Zorg er wel voor dat het geheel niet meer buiten staat bij een temperatuur onder de +10°C, want daar kan de snelgroeiende Muehlenbeckia Complexa niet zo goed tegen. De heesters kunnen in de zomermaanden kleine witte of gele bloemetjes krijgen, maar de werkelijke sierwaarde zit in de takjes en bladeren die ook in de herfst én winter geweldig mooi blijven.

Het hele jaar zilver en groen

Muehlenbeckia Complexa is een lekker makkelijke struikje. Het bijpassende zilverstruikje wordt vaak als éénjarig plant gehouden, maar met deze tips kun je deze plant prima overhouden:

  • Zet deze plantencombinatie het liefst op een luchtige plek met veel indirect licht.
  • Houd de potgrond licht vochtig en geef ongeveer eens per week water.
  • Geef in de lente en zomer een keer per 2 weken wat extra plantenvoeding.
  • Haal in het voorjaar lelijke en dode takjes en bladeren weg. Snoei de Muehlenbeckia Complexa regelmatig wat terug tot een passende vorm.

Herfst- en kerststukjes

Deze plantenmix is op zichzelf al een prachtig herfst- en kerststukje, maar je kunt ook wat verse takjes van de Calocephalus afknippen en deze gebruiken in zelfgemaakte herfst- en kerstversieringen. Het geeft een mooi speels effect en een prachtige zilveren glans.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Mini kerstboom: Picea glauca ‘Conica’

Heb je een tiny house? Of vind je het leuk om dit jaar niet één maar meer bomen neer te zetten? Voor een Conica vind je altijd een plekje. Picea glauca ‘Conica’, ofwel tafelkerstboom is een dwergvorm van de witte spar ofwel Canadese spar. GroenRijk heeft ze al vanaf 17 cm. De kegelvormige boompjes zijn mooi compact. Buiten wordt deze boom ongeveer 2 meter hoog. Hoe je je boom succesvol naar buiten verhuist lees je hieronder.


Tafelkers...

Lees meer...
Nordmann-spar: kampioen onder de kerstbomen

Steeds meer mensen halen een levende kerstboom in huis. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van groene takken, is de Nordmann-spar een echte aanrader. Bij GroenRijk vind je deze absolute topper nu volop!

Groene kerst

Wil je al vroeg in december een natuurlijke kerstboom optuigen? Dan is de Nordmann-spar (Abies nordmanniana) een goede keuze. Hij blijft lang groen, dus van een kale boom en een vloer vol naalden, nog voor de kerstdage...

Lees meer...
Amaryllis: dé blikvanger tijdens de feestdagen

De Amaryllis, met haar majestueuze bloemen en elegante uitstraling, is een geliefde plant onder bloemenliefhebbers. In dit artikel delen we handige tips en inzichten over hoe je jouw Amaryllis het beste kunt verzorgen, zodat je optimaal kunt genieten van haar betoverende bloei. Lees verder om alles te ontdekken over deze prachtige bloem.

...Lees meer...