Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda
De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers ontwikkelden daarom nieuwe soorten, zoals de Campanula Addenda, een sterke meerjarige plant van A-kwaliteit. Ze komt in twee vormen voor: de Ambella met gestileerde klokjes en de Adansa met wat meer wildere sterretjes.

 

Sierlijke Campanula Addenda Ambella Purple
De bolvormige Campanula Addenda Ambella Purple met sierlijke paarse klokjes wordt tot 30 cm hoog. Het is een winterharde plant die zowel in de zon als de halfschaduw kan staan. Deze compacte plant barst van de flowerpower: ze kan zomaar acht weken bloeien, zowel tijdens de eerste als tijdens de tweede bloei! De plant begint in het voorjaar vanuit het hart met bloemen maken tot de bolvorm helemaal tot de rand is gevuld met bloemen. Als je na de eerste bloei de dorre bloemen weghaalt, bevorder je de groei van de tweede bloemengolf in de herfst.

 

Klassieker
Door haar wat klassieke uitstraling past de Campaunula Addenda Ambella 'Purple' bij allerlei tuinstijlen. Ze heeft charme genoeg om haar solo op een opvallende plek te plaatsen, maar is ook prachtig in een bodembedekkend groepje van 7 tot 9 Campanula Addenda Ambella’s per vierkante meter. Je kunt haar zowel buiten als binnen in een pot zetten, maar ook in de volle grond. Als je eerst binnen van je klokjesbloem wilt genieten, kan ze naar buiten als het minimaal 10 graden is. Een uitgebloeide plant kan in de herfst de volle grond in en overleeft gerust -10 graden vorst.

 

Lang genieten
Je geeft je paarse klokjesbloem een goede start met potgrond in een bak, pot of hanging basket. Een Campanula Addenda Ambella houdt wel van wat zonlicht, maar zet haar binnen liever niet voor een raam op het zuiden of buiten de hele dag in de volle zon. Geef potten en bakken één tot twee keer per week wat water en voeg minimaal eens per maand wat vloeibare voeding toe. Haal uitgebloeide bloemen weg en je zult zien dat de Campanula Addenda Ambella Purple je blijft belonen met paarse klokjes. Jarenlang.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...