Het 7 stappenplan van ECOstyle

Een mosvrij en mooi groen gazon? Dat wil u vast ook? Hoe zorgt u voor een mooi, mosvrij en groen gazon? Het ECOstyle 7-stappenplan voor een mosvrij en diepgroen gazon helpt u om uw gazon eenvoudig en snel in topvorm te krijgen en te behouden. Kortom: zo zorgt u voor een sterk en gezond gazon! GroenRijk Zevenaar is al jaren de graszoden specialist in uw regio. U kunt bij ons terecht voor siergazon, speelgazon, sportveldengazon en schaduwgazon. Wij leveren graszoden van Queens Grass, hofleverancier van de Champions League.

Toon filter Verberg filter

Filter producten

Het Ecostyle 7-stappenplan

Wij hebben het ECOstyle 7-stappenplan voor een mosvrij en diepgroen gazon voor u samengevat: 

Stap 1: Verticuteren -> verwijder het mos

Stap 2: Zaai kale plekken in

Stap 3: Strooi kalk voor een goede bodem

Stap 4: Bemest voor gezonde groei

Stap 5: Maai wekelijks uw gras

Stap 6: Bemest opnieuw

Stap 7: Bescherm uw gazon voor de winter, afstrooien!

Lees hieronder het uitgebreide stappenplan.


STAP 1: VERTICUTEREN. VERWIJDER HET MOS

Ziet u een viltachtige laag of is er sprake van mos in uw gazon? Dan gaat u het mos verwijderen. Met een verticuteerhark of verticuteermachine verwijdert u naast het mos, ook de viltlaag weg die in de winter is onstaan. De bodum wordt op deze wijze ook belucht. Dit zorgt voor een sterke groei van uw gras en het bevordert een rijk bodemleven. 

Ziet u geen mos of viltlaag? Ga naar stap 3. 

STAP 2: ZAAI KALE PLEKKEN IN

Waarschijnlijk ziet uw gazon er na het verticuteren niet netjes uit. Er kunnen kale plekken ontstaan. Zaai kale plekken in en herstel uw gazon. Om het gazon te herstellen na het verticuteren zaait u de kale plekken door met ECOstyle Graszaad-Extra. ECOstyle Graszaad-Extra is geschikt voor alle soorten gazon, ontkiemt snel en is minder aantrekkelijk voor vogels dankzij een speciale coating. 

STAP 3: STROOI KALK VOOR EEN GOEDE BODEM 

Op een gezonde bodem groeit gras beter. U gaat in deze stap zorgen voor de juiste zuurgraad van de bodem. Voor een gezonde ontwikkeling van uw gazon is de juiste zuurgraad (=PH-waarde) van de bodem een belangrijke voorwaarde. U houdt de zuurgraad van de bodem op peil door regelmatig AZ-Kalk te strooien. Welk product u daar het beste voor kunt gebruiken? ECOstyle Kalk-AZ bevat sporenelementen en bacteriën voor een betere bodemstructuur en de juiste opname van voeding. De zuurgraad van uw gazon meten? Dit kan eenvoudig met de pH-bodemtest van ECOstyle.  

STAP 4: BEMEST VOOR EEN GEZONDE GROEI

Bemest uw gazon met ECO-style Gazon-AZ. Zo voorkomt u zogenoemde ‘verbranding’. U bemest uw gazon met organische meststof. Het bodemleven en de bodemstructuur wordt gestimuleerd en daarmee de groei van het gras. ECOstyle biedt alleen 100% organische meststoffen aan.

STAP 5: MAAI WEKELIJKS UW GRAS

Maai wekelijks uw gras. Het is belangrijk om uw gazon regelmatig en met beleid te maaien. Een tip: Voor het beste resultaat laat u het maaisel liggen.

STAP 6: BEMEST OPNIEUW

Houd uw gazon gezond, bemest opnieuw! Bemest in de maanden juli tot en met september voor de tweede keer uw gazon. Zo zorgt u ervoor dat uw gazon de komende vier maanden voldoende voeding krijgt en klaar is voor de winter. Zo voorkomt u  dat de kwaliteit van de grasmat wordt verminderd.


STAP 7: BESCHERM UW GAZON VOOR DE WINTER - AFSTROOIEN

In deze stap maakt u uw gazon winterklaar. Wij raden aan dit in het najaar te doen. Na de laatste maaibeurt is het belangrijk het blad te verwijderen. Tot slot strooit u uw gazon af met Cocopeat Gazon. 

Op zoek naar graszoden in Zevenaar, Arnhem, Doetinchem of omgeving? GroenRijk Zevenaar is al jaren de graszoden specialist in uw regio. 

Gazon advies

Heeft u vragen over uw gazon? Bij tuincentrum GroenRijk Zevenaar kunt u terecht met al uw vragen over uw gazon. Kom gerust bij ons langs voor vrijblijvend advies, wij staan u graag te woord om u een stap verder te brengen naar een mooi, groen gazon.

GroenRijk Zevenaar
Pannerdenseweg 8A
6905SE Zevenaar
Telefoonnummer: 0316-333538
[email protected]

Graag tot ziens bij GroenRijk, het tuincentrum van Zevenaar voor een mooi en groen gazon!