10 tuinplanten die goed tegen warmte kunnen

10 tuinplanten die goed tegen warmte kunnen

De zomerse hitte is voor veel planten een uitdagin, maar gelukkig zijn er ook planten die goed gedijen in warme omstandigheden. Als je op zoek bent naar tuinplanten die bestand zijn tegen de hitte en droogte, bekijk dan deze suggesties. Voeg ze toe aan je tuin en geniet van prachtige bloemen en groen, zelfs tijdens de warmste dagen van het jaar.

1. Vetplanten:

Vetplanten zijn perfect voor zonnige en droge omgevingen. Ze hebben dikke bladeren en stengels die water vasthouden, waardoor ze kunnen overleven met minimale bewatering. Cactussen zijn bijvoorbeeld populaire vetplanten die weinig onderhoud nodig hebben.

2. Lavendel:

Lavendel is een prachtige en geurige plant die goed gedijt in de hitte. Het heeft goed doorlatende grond nodig en kan goed tegen droogte. Bovendien trekt lavendel vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan een levendige tuin.

3. Agapanthus:

Agapanthus, ook wel de Afrikaanse lelie genoemd, is een sierlijke plant met opvallende bloemen. Het is een zeer droogte tolerante plant die goed groeit in warme klimaten. Agapanthus voegt een vleugje kleur toe aan je tuin en is verkrijgbaar in verschillende variëteiten.

4. Sedum:

Sedum, ook wel vetkruid genoemd, is een succulent die goed gedijt in de zon en droogte. Het heeft dikke, vlezige bladeren die water opslaan. Sedum komt in verschillende variëteiten en voegt een interessante textuur toe aan je tuin.

5. Olijfboom:

Olijfbomen zijn niet alleen prachtige bomen, maar ook goed bestand tegen warme en droge omstandigheden. Ze gedijen goed in zonnige plekken en hebben slechts af en toe water nodig. Olijfbomen kunnen uitgroeien tot imposante blikvangers in je tuin en geven een mediterrane sfeer aan de omgeving.

6. Yucca:

Yucca's zijn stoere, woestijnachtige planten die perfect zijn voor hete en droge omgevingen. Ze hebben dikke, vlezige bladeren die vocht vasthouden en zijn bestand tegen intens zonlicht. Yucca's voegen een exotisch tintje toe aan je tuin.

7. Russische salie:

Russische salie, ook bekend als Perovskia, is een vaste plant die goed bestand is tegen droogte en warmte. Het heeft grijsgroene bladeren en produceert prachtige paarse bloemen. Russische salie is een aantrekkelijke keuze voor borders en bloembedden.

8. Zonnehoed:

Zonnehoed, of Echinacea, is een kleurrijke bloem die goed gedijt in de volle zon. Het is een sterke plant die droogte kan verdragen en weinig onderhoud vereist. Zonnehoed komt voor in verschillende kleuren en trekt vlinders en bijen aan.

9. Rozemarijn:

Rozemarijn is een aromatische kruidenplant die goed groeit in warme en droge omstandigheden. Het heeft naaldachtige bladeren en produceert kleine, geurige bloemen. Rozemarijn kan zowel in de grond als in potten worden gekweekt en voegt een heerlijk aroma toe aan je tuin.

10. Grassen:

Verschillende soorten siergrassen zijn goed bestand tegen warmte en droogte. Deze grassen voegen textuur en beweging toe aan je tuin en zijn een prachtige aanvulling op andere planten. Enkele voorbeelden zijn lampenpoetsergras, prachtriet en zegge.

Met deze selectie van tuinplanten die goed tegen warmte kunnen, kun je een veerkrachtige en kleurrijke tuin creëren, zelfs tijdens de heetste zomerdagen. Combineer verschillende planten met verschillende hoogtes, kleuren en texturen om een dynamische en levendige buitenruimte te creëren.

Je bent van harte welkom om eens langs te komen op onze tuinplantenafdeling. Als je vragen hebt, helpen we je graag verder, zodat je tuin ook deze zomer de warme dagen goed doorkomt en in topconditie blijft!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...
Ficus lyrata: groot, glanzend groen

Met zijn glanzende bladeren die wat op violen lijken, speelt de Ficus lyrata gelijk de hoofdrol in jouw huiskamer. Geen wonder dat deze grote kamerplant zeer populair is in Nederland.

 

Kamermuziek

Als je de Ficus lyrata met zijn grote bladeren ziet staan, snap je gelijk dat deze machtige plant uit de tropen komt. Hij wordt ook wel vioolblad- of tabaksplant genoemd en komt in het wild vooral in de regenwo...

Lees meer...
Viola cornuta ‘Cool Wave’ blijft maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta 'Cool Wave' is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het hoornviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij i...

Lees meer...