Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Dit blok laten staan! Bevat een lijntje om de header op te delen.

Tuinplanten

Bent u op zoek naar tuinplanten in Zevenaar nabij Pannerden, Lobith, Rijnwaarden, Duiven en Didam? Dan bent u bij GroenRijk Zevenaar aan het juiste adres. Bij ons vindt u een ruim assortiment tuinplanten. Voor ieder seizoen zijn er verschillende tuinplanten in ons tuincentrum te vinden. 
Tuinplanten_GroenRijk Zevenaar

Soorten tuinplanten

In ons assortiment vindt u allerlei soorten tuinplanten. Deze verdelen wij onder in verschillende categorieën:

Vaste planten in verschillende soorten

In de categorie vaste tuinplanten vindt u vele soorten. Om het overzichtelijk te houden splitsen we deze categorie weer verder op. Er valt een onderscheid te maken in vaste tuinplanten in soort op basis van:

  • Vaste tuinplanten die van schaduw houden / schaduwplanten
  • Water- en moerasplanten
  • Planten die graag in de volle zon staan

Op het plantetiket staat vaak aangegeven hoe hoog de plant maximaal kan worden. Dit is wel afhankelijk van de grondsoort en plek waar u de plant uiteindelijk plaatst. Het mooie aan vaste planten is dat deze ieder jaar opnieuw opbloeien. Wees dus niet bang als uw vaste plant stopt met bloeien, deze zal vanzelf weer tot leven komen. Dit is het voordeel van vaste planten ten opzichte van éénjarige planten want die bloeien, zoals de naam al doet vermoeden, maar een jaar. 

Tuinplanten_GroenRijk Zevenaar

Verschillende tuinplanten combineren

Het is zeker niet zo dat u een keuze voor één soort tuinplant moet maken. Juist het combineren van verschillende soorten tuinplanten, en het terug laten komen van vormen, bloeiwijze, kleuren en structuren, zorgt voor een mooi geheel in de tuin. Zo kunt u bijvoorbeeld vaste planten heel goed combineren met éénjarige planten. En heesters in combinatie met bloembollen en rijke bloeiers maken uw tuin ook tot een prachtig geheel. En misschien denkt u nu, dit geldt vast alleen als ik een hele grote tuin heb met veel zon. Dat is echter zeker niet het geval. Voor iedere 'buiten' of dat nu een dakterras, grote tuin of klein balkon betreft, zijn er tuinplanten combinaties te maken om een mooi geheel te creëren. Uiteraard adviseren wij u bij GroenRijk Zevenaar graag naar uw persoonlijke situatie. Kom langs in ons tuincentrum in Zevenaar nabij Pannerden, Lobith, Rijnwaarden, Duiven en Didam en we staan u te woord.

Tuinplanten_GroenRijk Zevenaar

Zomerbloeiers en winterbloeiers

Zowel in de zomer als in de winter zijn er tuinplanten die bloeien. Ook wel zomerbloeiers en winterbloeiers genoemd. Zomerbloeiers kunnen de kou in de winter vaak niet aan en moeten dan naar binnen verplaatst worden. Vaak is een vorstvrije ruimte al voldoende. Denk aan zomerbloeiers zoals de hibiscus, tibouchina, fuchsia, abutilon en lantana. Deze zijn niet winterhard. Winterbloeiers overleven de zomer vaak wel en kunnen gewoon blijven staan. Wilt u advies over tuinplanten die bloeien in de zomer of winter, kom dan langs in ons tuincentrum in Zevenaar waar we u graag helpen! 

Tuinplanten_GroenRijk Zevenaar

Vragen over tuinplanten? Kom naar GroenRijk Zevenaar!

Bij GroenRijk Zevenaar nabij Pannerden, Lobith, Rijnwaarden, Duiven en Didam helpen we u graag de juiste tuinplanten voor u persoonlijke situatie uit te zoeken. Onze medewerkers hebben veel kennis over tuinplanten en kunnen u daarom een advies op maat geven. Dus heeft u vragen over ons tuinplanten assortiment kom langs of neem gerust contact met ons op via ons contactformulier of bel 0316-333538. Bekijk hier onze openingstijden

Ons assortiment tuinplanten:

GroenRijk Zevenaar GroenRijk Zevenaar Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:000316-333538Meer informatie