Waar sta ik symbool voor?

Waar sta ik symbool voor?

Bolchrysanten komen oorspronkelijk uit China waar ze symbool staan voor een lang leven. Zelf hebben ze sowieso een lang leven, ze bloeien tot diep in de herfst. Groene vingers heb je niet nodig voor een mooie bolchrysant. Het is een makkelijke en zeer decoratieve plant, die weinig onderhoud vraagt en die je gewoon in de volle zon kunt zetten.

Makkelijke plant? Neem een bolchrysant!

Wat je bij bolchrysanten eigenlijk alleen hoeft te doen is in de gaten houden of de kluit niet uitdroogt. Check ook na een buitje even of de aarde vochtig is. Dat klinkt gek, maar de bolle bloemendos van de plant vormt als het ware een paraplu. Bij de Chrysanthemum Indicum ‘Jasoda’ kun je rekenen op een rijke bloei, dus help de Chrysant tijdens de bloei met wat ‘krachtvoer’. Elke twee weken extra voeding in het gietwater doet wonderen.

Augustus is bolchrysanten maand

Augustus is dé maand om bolchrysanten aan te schaffen. Heb je ook gezien dat er schitterende bolchrysanten op een stok bestaan? Die geven je herfsttuin extra elan! Bolchrysanten bloeien door tot aan de eerste nachtvorst. Je kunt de bloei rekken door ze op tijd een beschuttere plek te geven. Als je de bolchrysanten laag neerzet is een mooie sierpot nauwelijks nodig. Door de uitbundig overhangende bloemenweelde zie je daar toch niet veel van. Staat je Chrysant op een tafel dan geeft een sierpot de extra stevigheid die nodig is wanneer de eerste herfstwind waait.

Veel bloem voor je geld: bolchrysanten

Wil je grote bossen bloemen voor een klein prijsje, dan heb je een goeie aan Bolchrysanten. Als de zomerbloeiers op hun einde raken vrolijk je er vliegensvlug je tuin mee op. In Nederland zijn bolchrysanten eigenlijk eenjarig. Maar bij de Indicum Chrysant kun je best een poging doen om hem over te houden. Zet hem dan in de volle grond, of binnen op een koele plek. Knip hem kort af en zorg dat de grond licht vochtig blijft. Grote kans dat hij in april (buiten) weer groen uitloopt en in de nazomer weer bloemen aanmaakt.

Chrysanthemum Indicum ‘Jasoda’, gouden bloem

Met de Chrysanthemum Indicum ‘Jasoda’ heb je goud in handen. Chrysanthemum betekent ‘gouden bloem’. Het komt van de Griekse woorden chrysos (goud) en anthemon (bloem). Maar er zijn niet alleen goudgele soorten. Bolchrysanten zijn er ook in helder wit, roze en lila, en in herfstkleuren zoals oranje, cognac en rood. Welke past het beste in jouw tuin?

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...