Bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten kopen in Duiven, Doetinchem of Didam? Kom naar GroenRijk in Zevenaar, wij hebben een groot assortiment.

(Sub)tropische bloeiende kamerplanten

Veel kamerplanten komen oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen en daar moet rekening mee gehouden worden. Oerwoudplanten zoals varens verdragen geen felle zon, cactussen daarentegen staan graag in de zon, hoe warmer hoe beter.

De meeste bloeiende kamerplanten houden van een lichte plaats met het liefst de ochtendzon. Naast watergeven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig en sommige planten zoals de cyclaam, kaapsviooltje, hortensia's en primula's zijn gek op een voetbad. Zorg dat het gietwater altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten.

Na de bloei het watergeven terugbrengen op 1 maal in de week, plantenvoeding is nu taboe. In het voorjaar kan de plant verpot worden, gebruik goede potgrond. Ons tuincentrum in Zevenaar is specialist op het gebied van kamerplanten, dus kom langs voor een goed advies, vragen over ons assortiment en meer. 

Bekijk hieronder een greep uit ons assortiment.

 

Producten voor Bloeiende kamerplanten

 • Orchidee (Phalaenopsis)

  Orchidee (Phalaenopsis)

  De orchidee is een van de meestverkochte bloeiende kamerplanten in ons tuincentrum. Wij verkopen de orchideeën in verschillende hoogtes, groottes en kleuren, zowel met als zonder bijpassende pot. 

 • Lepelplant (Spatiphyllum)

  Lepelplant (Spatiphyllum)

  De Lepelplant is door de bijzondere luchtzuiverende eigenschappen erg populair. Het plaatsen van een groep planten in ruimtes waar veel mensen bij elkaar zijn, zoals scholen, kantoren of kantines, bieden volop mogelijkheden. Combineer de planten daar met trendy potten die aansluiten bij de doelgroep. 

 • Anthurium

  Anthurium

  De Anthurium is een populaire gast door zijn glimmende groene blad, zijn kleurige schutbladeren en vrolijke kolf. Daarmee geeft u uw interieur een instant rode, witte of andere kleur oppepper. Probeer daar maar eens níet vrolijk van te worden.

 • Medinilla

  Medinilla

  De Medinilla J’adore ‘Dolce Vita’ valt op door de extra grote bloemtrossen die bestaan uit veel kleine diamantvormige bloemen en schutbladen. Tip: De Medinilla niet verplaatsen als hij knoppen vormt en bloeit. Draait u de plant in die periode, dan kunnen de knoppen en bloemen afvallen. 

 • Kalanchoë

  Kalanchoë

  De Kalanchoë is een kleine en oersterke vetplant met karakteristieke felgekleurde bloemetjes. Deze bloemen komen voor in allerlei kleuren, variërend in de kleuren wit, roze, rood, geel, oranje of paars. De kleuren steken prachtig af tegen het glanzende groene blad.