Cactussen en vetplanten

Kleine en grote cactussen en vetplanten kopen in Zevenaar en omgeving? Kom langs bij tuincentrum GroenRijk Zevenaar en laat u verrassen door het ruime aanbod (kleine) cactussen en vetplanten.

Verzorging cactussen en vetplanten

Om te kunnen overleven onder droge omstandigheden slaan vetplanten en cactussen hun vocht op in bladeren, stengels en wortels. De meeste vetplanten hebben dan ook vlezige bladeren. Wanneer ze te droog staan kunt u de bladeren ook zien verschrompelen. Een scheut water doet dan wonderen. Het is dan ook overbodig om te vertellen dat deze planten zich prima thuis voelen op een warme plek op de vensterbank maar let op want de kans op verbranding achter glas is groot. Hierbij wat verzorginstips opgesomt: 

 • Geef ze in de groeiperiode matig water, één keer in de week is meer dan voldoende.
 • In de zomer kunt u ze met pot en al ingraven in de tuin.
 • Gebruik bij het verpotten altijd speciale cactusgrond, deze grond voldoet aan de specifieke eisen van deze planten, ze groeien het best in voedselarme, goed gedraineerde grond anders is de kans op rotvorming groot.
 • In de winterperiode wanneer de groei stilstaat, het watergeven terugbrengen naar eenmaal in de 2 weken anders is de kans op verrotting groot.  

Grote cactussen en vetplanten kopen bij GroenRijk

Ook grote cactussen en vetplanten vindt u bij ons in het tuincentrum in Zevenaar. Grote cactussen en vetplanten zijn een stoere blikvanger in uw huiskamer. Een wit dressoir combineert heel mooi met zilvergroene vetplanten of wat dacht u van een houten vloer met een terracotta bloempot en een grote opvallende groene cactus? U kunt alle kanten op met de cactussen en vetplanten van GroenRijk!

Producten voor Cactussen en vetplanten

 • Kalanchoë

  Kalanchoë

  De Kalanchoë is een kleine en oersterke vetplant met karakteristieke felgekleurde bloemetjes. Deze bloemen komen voor in allerlei kleuren, variërend in de kleuren wit, roze, rood, geel, oranje of paars. De kleuren steken prachtig af tegen het glanzende groene blad.

 • Echeveria

  Echeveria

  Groot, klein, grijsgroen, lila of roodachtig, glad, harig of donzig: er zijn veel verschillende Echeveria. Maar wat deze vetplanten allemaal gemeen hebben zijn sappige, vlezige blaadjes die in rozetvorm groeien. Geeft de plant maar een klein beetje water, de aarde mag tussen gietbeurten wel een beetje uitdrogen.
  (links op de foto)

 • Crassula

  Crassula

  Bent u niet zo goed in het onderhouden van planten en op zoek naar een gemakkelijke plant die niet teveel onderhoud nodig heeft? Kies voor vetplanten. De Crassula blijft altijd populair! 
  (midden op de foto)