Vandaag geopend van 11:00 t/m 17:00

Dit blok laten staan! Bevat een lijntje om de header op te delen.

Graszoden

Op zoek naar graszoden in Zevenaar, Arnhem, Doetinchem of omgeving? Vanaf volgend voorjaar zijn deze weer te bestellen bij GroenRijk Zevenaar, al jaren de graszoden specialist in uw regio. U kunt bij ons terecht voor speelgazon, siergazon, sportveldengazon en schaduwgazon. Wij leveren graszoden van Queens Grass, hofleverancier van de Champions League. De beste kwaliteit tegen een scherpe prijs. Iedere grassoort wordt gekweekt van een speciaal zaadmengsel. Dit mengsel resulteert in een sterk gazon, mits u het stappenplan volgt.  Wij raden het 7 stappen-plan van Ecostyle aan om uw gazon mooi en sterk te houden. 

 

 

 

Prijzen graszoden en bezorgen

Het is mogelijk om uw graszoden te laten bezorgen. De prijzen zijn per m2 (=0.40 breed 2.50 lang = 1 m²):

Speelgazon of siergazon 

Bij afname tot 30 m²  € 2,99

Bij afname van 30 tot 60 m² € 2,80

Bij afname van 60 tot 120 m² € 2,75

Bij afname van 120m2 of meer € 2,45

Schaduwgazon

Per m2 € 3,30. Statiegeld per pallet € 11,50 (60m² per pallet).

Bezorgkosten

Bezorgkosten rechtstreeks € 30,00 (va 60m2)

Bezorgkosten vanaf 10m2 € 30,00 *

* Dit geldt voor bezorging in de volgende plaatsen; Aerdt, Angerlo, Babberich, Beek, Didam, Doesburg, Duiven, Giesbeek, Groessen, Herwen, Lathum, Lobith, Loil, Loo, Nieuw-Dijk, Pannerden, Spijk, Tolkamer, Westervoort, Zevenaar.

De prijzen van de bezorging van graszoden zijn afhankelijk van de afstand vanaf het tuincentrum tot aan de plaats van bestemming. Mocht u hier nog specifieke vragen over hebben, dan kunt u ons via email of telefonisch bereiken. Email: info@zevenaar.groenrijk.nl / Telefoon: 0316 333 538. 

Speelgazon meest gekozen graszoden

De graszoden die wij gebruikelijk verkopen zijn speelgazon graszoden. Deze zijn gekweekt uit een aantal verschillende grassoorten. Door de juiste afstemming van deze soorten krijg je een grasmat dat intensief gebruikt kan worden. Speelgras is dan ook een taai type dat goed tegen droogte kan en zorgt voor een dichtbegroeidheid. En tenslotte ook nog een soort is die in de schaduw en in de winter goed kan overleven! Speelgazon in rollen van 1m² (40cm breed en 2,5m lang). Houdt bij het bestellen rekening met 5% snijverlies.

Verzorging van de graszoden

Bij het bestellen van de graszoden kunt u direct ook verzorgingsproducten bestellen!

Gazon-grond is een product op basis van gecomposteerde kokosnootvezels. Gazon-grond is perfect te gebruiken als bodemverbeteraar en afstrooimiddel voor het gazon. Door het gazon af te strooien met Gazon-grond heeft mos minder kans te groeien en wordt de bodemstructuur verbeterd. Het afstrooien van het gazon is de laatste stap van het ECOstyle gazonconcept..

Bio Gazon ProtoPlus® zorgt voor een zeer snelle werking en een prachtig groen gazon. Het bevat speciaal geselecteerde protozoasoorten, dit zijn micro-organismen die van nature voorkomen in de bodem. De protozoa zorgen er voor dat de voedingsstoffen veel beter beschikbaar komen. Hierdoor krijgt het gras in jouw gazon een sterker wortelstelsel en is veel weerbaarder tegen ziekten en plagen.

AZ-Kalk is een unieke kalk verrijkt met micro-organismen. Toediening van kalk is belangrijk voor een correctie van de zuurgraad (pH-waarde) in het gazon of de moestuin. De juiste pH-waarde van de bodem is voor elke plant van levensbelang.

Bekijk hier een filmpje over graszoden en voor meer informatie u het stappenplan bekijken.

Stappenplan voor een mooi gazon:

Stap 1

 • De grond omspitten (ongeveer 30  cm diep).
 • De toplaag egaliseren en aandrukken; Een grasroller is bij ons, tegen een kleine vergoeding, te huur. 
 • Er mogen beslist geen snelwerkende meststoffen in de toplaag toegepast worden!
 • Het is raadzaam om kort voor het leggen van de graszoden de grond goed nat te maken en de bovenlaag licht los te harken.

Stap 2

 • Rol de graszoden zo dicht mogelijk tegen elkaar uit.
 • Vul de naden op met Cocopeat. Gebruik géén bemeste tuinaarde.
 • Na het leggen kunt u de zoden aandrukken met een grasroller. Deze kunt u tegen een kleine vergoeding bij GroenRijk Zevenaar huren. 
 • De graszoden de eerste weken dagelijks voldoende water geven. ’s Morgens en ’s avonds, niet overdag wanneer de zon schijnt.

Stap 3

 • Heeft u speelgazon? Laat de hond en/of de kinderen de eerste 14 dagen niet op het nieuwe gazon spelen!
 • Na 10 dagen kunt u beginnen met maaien.
 • Maai vooral de eerste weken niet te kort, 4 á 5 cm. maaihoogte.
 • Zorg dat uw maaier scherp en goed is afgesteld.
 • Bemest uw gazon regelmatig, vraag gerust om advies op onze afdeling meststoffen. Wij helpen u graag!

Bekijk hier het 7-stappenplan van ECOstyle. 

Speelgazon
 
Siergazon
 
Sportveldengazon Schaduwgazon